fbpx

Gerucht: volgende Assassin’s Creed gaat naar Griekenland

Met Assassin’s Creed Origins zette Ubisoft de reeks terug op de rails. Dat de uitgever een vervolg wil met hetzelfde elan, lijkt niet onwaarschijnlijk. Volgens Liam Robertson, een vermeend insider die het eerder al bij het rechte eind had, speelt de volgende titel zich af in het Oude Griekenland. Om het verhaal wat sappiger te maken zijn er enkele indicaties die in dezelfde richting wijzen.

Eerst en vooral zijn er de geruchten van enkele jaren geleden. Toen werd er gesproken over Assassin’s Creed Empire, een game met zowel het Oude Egypte, alsook Rome en Griekenland. Later werd dit gerucht bijgesteld naar een trilogie waarbij elk spel een van deze locaties zou bevatten. Origins is de eerste van de drie. Het nieuwe gerucht wijst ook in die richting: het Oude Griekenland is de volgende locatie die aan de beurt is.


De speculaties worden aangedikt door een foto van Raphael Lacoste, de art director van Assassin’s Creed Origins. De man plaatste in augustus 2017 een vakantiefoto op Twitter van Meteora, een plaats in Griekenland. Al van bij de eerste Assassin’s Creed is het de gewoonte dat de ontwikkelaars afreizen naar de locatie om de nodige research te doen.

Robertson zelf kaart aan dat zijn informanten deze geruchten bevestigen en dat het spel al een jaar in ontwikkeling is. De volgende Assassin’s Creed zou in het najaar van 2019 verschijnen voor PS4, Xbox One en pc. De insider benadrukt dat hij zijn informatie krijgt van dezelfde bronnen die hem vorig jaar de artwork van een shirt en de titel van Assassin’s Creed Origins bezorgden.

Een reactie achterlaten