fbpx

Gerucht: Sony werkt aan PlayStation 4.5

Volgens de Amerikaanse gamewebsite Kotaku werkt Sony momenteel aan een nieuw project met de voorlopige naam PlayStation 4.5. Kotaku.com vernam het nieuws na gesprekken met ontwikkelaars die third-party titels ontwerpen voor de consolebouwer. De PS4.5 zou games kunnen draaien in een 4K-resolutie.

Momenteel kan de PS4 enkel video’s en foto’s draaien in 4K, maar geen games. Uit de gesprekken die Sony had met verschillende ontwikkelaars blijkt dat de nieuwe console een sterkere GPU zou krijgen. Die grafische processor ondersteunt niet alleen een 4K-resolutie voor games, maar geeft de console ook meer werkgeheugen om PlayStation VR-games beter te ondersteunen. Hierdoor zou de PS4.5 een grotere concurrentie kunnen genereren met HTC’s Vive en de Oculus Rift.


REACTIES (18)

 1. samtroch

  4K is een beetje overroepen. Je zou thuis al een cinemazaal moeten hebben om er plezier aan te beleven. En of VR een succes wordt, dat gaan we nog moeten zien…

  • Yannick Van Hoorde

   Geen cinemazaal hier, maar het verschil tussen 1080p en 4K is toch duidelijk merkbaar op een 55-incher. Een 4K-PlayStation is voor mij zeker welkom, al is het alleen maar voor het afspelen van 4K-Blu-rays.

   • SvenT23

    4K-Blu-rays kunt ge nu toch al afspelen met uw ps4?

    • Yannick Van Hoorde

     In theorie kan het toestel video’s afspelen, maar in praktijk (met de huidige software) is het helaas niet mogelijk (de Media Player slaat gewoon tilt of geeft een error). Hardwarematig schiet het toestel ook tekort: de Blu-ray-lezer kan geen drie lagen lezen waardoor de Ultra HD Blu-rays niet af te spelen zijn.

   • Dat kan ik beamen. 50″ wordt wel gezien als de ‘ondermaat’ voor 4k, maar tegenwoordig is dat al geen grote maat meer voor een televisie. Op 55″ 4k zie je schitterende beelden, mits je een deftig 4k-model hebt. Daar is nog al eens wat verschil tussen (bijvoorbeeld producten die besparen op andere onderdelen om zo een goedkoop 4k-model te lanceren. Dan hou je het beter met een even duur full hd tv)

 2. Men4TheGames

  Terug een nieuwe playstation… Ik heb al genoeg met diegene die ik nu heb hoor

 3. Napke

  Hadden ze toch beter meteen gedaan imho… Ze wisten dat dit er aan zat te komen. Waarom hebben ze er dan geen rekening meer gehouden.
  Persoonlijk denk ik eerder dat ze de extra box van de PS VR gaan inbouwen in de PS4. Zodat de VR ook goedkoper de markt op kan.

  • Nightfire

   Het zal ook wel invloed hebben op de prijs. Als ze het meteen hadden gedaan, dan waren ze anders uitgekomen in de battle met Microsoft.

 4. fgras

  Mocht ik nu die “Division” / “Invader” PS4 winnen, dan heb ik ook een reden om te balen.

 5. Zestoril420

  als deze uitkomt mag je hem komen afzette bij mij thuis want die 4,5 lijkt mij wel nice

 6. StraightOuttaBelgium

  Nu maar hopen dat ze nietmeer zo’n grote flops begaan als toen met de 500GB uitgaves van de PS4.

 7. Karel Steutelings

  Nintendo doet dit al jaren, wat bij mij toch enige frustratie oproept. Hopelijk zijn de verschillen qua features niet te groot.

 8. Aalderink Mathias

  Dit vind ik toch wel een beetje erg, heb geen zin/geld om een nieuwe ps4 te kopen

 9. stijndesch

  Alle half werk dus…

 10. FatalExperiment

  Ze mogen dan wel een inruil actie doen. Sowieso dat ze dat van in het begin al konden doen maar dat ze daar nu munt proberen uit te slaan.

 11. zombiecow

  Ik zou hem willen kopen als ik een 4K tv had.

 12. Gelukkig is Sony is belangrijke speler in de discmarkt en met die kennis die ze in huis hebben, lijkt het me helemaal goed te komen met het oog op te toekomst. De toekomst is 4k en die mag op gamevlak zo snel mogelijk starten! 🙂

 13. drummerke

  Dus eigenlijk een nieuwe console met ‘backward compatibility’ voor de huidige games. Mooi initiatief, maar jammer dat het alweer veel geld zal kosten en dat terwijl de huidige generatie PS4 het best goed doet.

Een reactie achterlaten