fbpx

‘Nintendo lanceert krachtigere Switch begin 2021’

Nintendo Switch

Krijgen we dan toch dat een krachtigere versie van de Nintendo Switch? Als we een artikel in de Taiwanese krant Economic Daily News mogen geloven wel. Zo beweert de krant dat er begin 2021 een nieuwe versie van de Nintendo Switch zal verschijnen. Nintendo zou zijn populaire handheld meer rekenkracht willen geven en een 4K resolutie.

De krant verkreeg de info van enkele bronnen die instaan voor de productie van het nieuwe toestel. De economische website Bloomberg raporteert dan weer dat Nintendo met de launch van next-gen consoles de nieuwe Switch meer rekenkracht wil geven en de beeldkwaliteit naar 4K wil optrekken. Het is niet de eerste keer dat geruchten van een krachtigere Nintendo Switch opduiken. Het eerste gerucht dateert immers al van 2018.


Volgens Hideki Yasuda, analist voor het Ace Research Institute, zou de nieuwe console nog steeds geen directe concurrent zijn voor Xbox Series X en PlayStation 5, waardoor de ook het nieuwe model van de Switch kan gebruik maken van zijn comfortabele positie in de markt.

Yasuda gelooft om die reden dat de verkoop van de Nintendo Switch stabiel zal blijven en misschien zelfs licht zal toenemen als er een nieuwe console komt. De Switch heeft immers als kracht dat iedereen er eender waar mee kan spelen. En dat blijft ook voor de nieuwe console de aantrekkingskracht.

Een reactie achterlaten