fbpx

Gerucht: Microsoft wil EA kopen

Van een sappig gerucht gesproken: Microsoft zou interesse hebben om uitgever Electronic Arts op te kopen. Volgens de Amerikaanse gaming website Polygon zou Microsoft EA willen opkopen om zo het nijpend tekort aan first party titels voor de Xbox One op te lossen. Het nieuws zou komen van een bron die nauw verwant is met Microsoft.

Het is geen geheim dat Microsoft de laatste tijd moeite heeft om interesse op te wekken voor Xbox wegens een gebrek aan exclusieve games. Eén manier om dat probleem op te lossen is de totale overname van een third party uitgever en die vervolgens exclusief games voor Xbox laten maken. Volgens Polygon zijn er verschillende namen gevallen:


“Some of the names being thrown around as possible acquisitions by Microsoft are, frankly, astounding, even unthinkable. The most recent one we heard was, in fact, Electronic Arts. We also heard a whisper about Valve and about Korean outfit PUBG Corp.”

Bij PUBG Corp. had Microsoft al een contract gescoord om Playerunknown’s Battlegrounds als tijdelijke exclusive te lanceren op Xbox One. Maar als de hardware-gigant inderdaad aan haal gaat met EA, zou dat het hele gamelandschap veranderen. Stel je voor: FIFA, Need for Speed, The Sims, Battlefield, Dragon Age en Mass Effect… allemaal Xbox-exclusives.

Dat je dit gerucht met een stevige korrel zout moet nemen, spreekt voor zich. Al leek het de aandeelhouders in ieder geval te smaken: het beursaandeel van EA ging gisteren met 2,13% omhoog.

REACTIES (1)

  1. Mglwulf

    Battlefield als Xbox exclusive? Dat zou ik niet aankunnen, maar zal dit inderdaad met een stevig korrel zout nemen :p

Een reactie achterlaten