fbpx

Een krachtigere versie van Xbox One op komst?

Volgens Polygon en Kotaku werkt Microsoft momenteel aan maar liefst twee nieuwe Xbox-consoles die de in de loop van de volgende twee jaar moeten verschijnen. Het eerste model is een goedkopere en kleinere Xbox One die later dit jaar in de winkelrekken zou belanden. Het tweede toestel is een veel krachtigere versie van de huidige Xbox One, die vanaf 2017 te vinden is bij de gameboer.

Beide websites vernamen het nieuws via anonieme bronnen. Volgens hen zou de krachtige Xbox de codenaam Scorpio. De Scorpio krijgt sterkere GPU en biedt ondersteuning voor 4K-beelden én de Oculus Rift. Microsoft zou namelijk al volop aan het onderhandelen voor een samenwerking tussen Xbox en Oculus.


De Xbox slim, die nog dit jaar in de rekken moet belanden, krijgt geen performance upgrades, maar bezit wel een harde schijf van 2 TB. En daarmee wordt de opslagcapaciteit meteen verdubbeld. De console zou op de E3 onthuld worden.

Beide consoles maken deel uit van Microsofts nieuwste strategie ‘Project Helix’, om Windows en Xbox One op elkaar af te stemmen. Microsoft wil dat er een samenwerking ontstaat tussen de twee merken, waardoor grote exclusieve titels zoals Halo op beide platformen verschijnen. Het onlangs gecancelde Fable Legends zou een van de eerste games die dat mogelijk zou maken.

Uiteindelijk is het niet verrassend dat ook Microsoft na de PS4 Neo een krachtigere Xbox One zou voorstellen. Door een betere framerate en hogere resolutie was PS4 de laatste jaren de gaming console bij uitstek, waardoor Xbox One in Europa naar de achtergrond werd geduwd. En daar wil Microsoft een mouw aan te passen. Eerder dit jaar liet grote baas van Xbox, Phil Spencer, al wat hints vallen. Spencer wil dat consoles gaan evolueren als pc’s, waarbij hardware-upgrades sneller en toegankelijker moeten zijn:

“Als er op gebied van hardware sterke innovaties zijn, moeten consoles sneller op de kar kunnen springen en geen zeven jaar wachten.”

Allemaal goed, maar dan mogen consoles voor ons part een stuk goedkoper zijn. Wij zien de consument niet elke twee jaar 600 euro neertellen. Hoe het ook zij: we zullen ongetwijfeld meer te zien en horen krijgen tijdens de persconferenties op E3.

Een reactie achterlaten