fbpx

Gerucht: ‘Konami gaat zijn franchises uitbesteden’

Metal Gear Solid V Definitive edition

Gisteren lieten we jullie al weten dat er mogelijk twee Silent Hill games in ontwikkeling zijn, aangezien uitgever Konami de reeks uitbesteed heeft aan verschillende studio’s. Nu blijkt dat Konami hetzelfde van plan is met zowel Castlevania als Metal Gear Solid. Konami zou in de toekomst het gros van de game-ontwikkeling laten uitvoeren door externe studio’s.

In het verleden heeft de Japanse uitgever zich altijd verzet tegen het idee om zijn meest bekende series uit te besteden. Na de tegenvallende verkoop van Metal Gear Survive en Contra: Rogue Corps, die allebei door Konami zelf ontwikkeld werden, besliste de uitgever om zijn aanpak te veranderen. Althans als we de website VGC mogen geloven.


Volgens bronnen van de nieuws-outlet is Konami van plan om externe studio’s in te schakelen om zijn bekende franchises verder te zetten. Op die manier zou de uitgever zowel Metal Gear Solid als Castlevania willen verderzetten. Vanzelfsprekend duurt het nog wel enkele jaren voor we daar de vruchten van zien.

Als dit gerucht waar is, hopen wij alvast dat Metal Gear Solid opnieuw naar Kojima Productions gaat. Vingers kruisen, allemaal!

Een reactie achterlaten