fbpx

“Er zijn niet één maar twee Silent Hill games in ontwikkeling”

Silent hill remake

Het lijkt erop dat uitgever Konami opnieuw stevig inzet op zijn befaamde horrorreeks Silent Hill. Zo zou de uitgever maar liefst twee studio’s aan het werk hebben gezet om de franchise nieuw leven in te blazen.

Als we een artikel van VGC mogen geloven, heeft uitgever Konami alvast één project uitbesteed aan een bekende Japanse ontwikkelaar en één aan een westerse ontwikkelaar. Uit een GI.biz interview met de baas van Bloober Team (bekend van The Medium) blijkt dat de studio aan een bekende horror-franchise werkt met een bekende uitgever.


En hoewel de baas van Bloober Team niet verklapt over welke franchise het gaat, zou het gaan om een bekende ‘fan favorite’. Akira Yamaoka, de componist van Silent Hill, liet ondertussen ook weten dat hij niet alleen voor The Medium samenwerkte met Bloober Team, maar ook voor een tweede onaangekondigd project.

Naast het project bij Bloober Team, zou er ook een Silent Hill in ontwikkeling zijn bij een Japanse ontwikkelaar. Enkele bronnen lieten weten aan VGC dat dit project zich ietwat zou distantiëren van de klassiekere Silent Hill games. Het zou eerder gaan om een heruitvinding van de reeks.

Onze gok? Het is mogelijk dat Kojima Productions die Japanse studio is. Hideo Kojima heeft immers al meer dan eens aangegeven dat hij een horrorgame wil maken. En de man werkte samen met Guillermo Del Toro aan het nog steeds legendarische Silent Hills, dat helaas geannuleerd werd.

Nog een laatste leuk detail: enkele bronnen van VGC beweren ook dat ontwikkelaar Supermassive Games (bekend van Until Dawn) als eerste in aanmerking kwam om de Silent Hill reboot te maken. Dat ging uiteindelijk niet door. En zo kwam het project vermoedelijk terecht bij Bloober Team.

Uiteraard gaat het om geruchten, al zou het wel cool zijn als hier ook maar een deel van klopt. Hopelijk weten we deze zomer eindelijk meer.

Een reactie achterlaten