fbpx

Gegevens van 7.000 Sony werknemers gelekt na cyberaanval

Sony

Sony heeft bevestigd dat de persoonlijke gegevens van 6.791 voormalige en huidige werknemers gelekt zijn door een cyberaanval. De hack gebeurde al in juni, maar kwam nu pas aan het licht. De ransomware groep Clop zou achter de cyberaanval zitten, volgens techwebsite Bleeping Computer.

Sony is momenteel aan het werk alle getroffen medewerkers in te lichten. Het bedrijf meldt wel dat het ‘geen weet heeft van een publicatie of eventueel misbruik van de gelekte gegevens’. Een straf statement, want mogelijk staan alle persoonlijke gegevens van de werknemers al op het dark web.


De cyberaanval maakte gebruik van een zwakte in software die Sony gebruikte om bestanden te versturen. Hoewel het euvel ondertussen opgelost is, vond de hack plaats drie dagen voordat het probleem ontdekt werd. Op die manier kon Clop talloze bestanden downloaden.

Merk trouwens op dat deze cyberaanval niets te maken heeft met de eerder beschreven hack van hackersgroep Ransomed.vc. Die groep ging aan de haal met een heleboel interne documenten van Sony.

Een reactie achterlaten