fbpx

Geen microtransacties in Cyberpunk 2077

Na de heisa rond de microtransacties in Star Wars: Battlefront II, heeft CD Projekt Red, dat momenteel sleutelt aan Cyberpunk 2077, verduidelijkt dat er geen loot crates in de scifi-rpg zullen zitten. De ontwikkelaar stelt op die manier de fans gerust na een statement van studiohoofd Adam Kiciński in een interview.

Tijdens een gesprek met de Poolse website Strefa Inwesterowow liet Kiciński namelijk vallen dat er wel een online component in Cyberpunk 2077 zou zitten:


“We want to experiment in new fields that were not yet explored in the Witcher … We want to go even higher, and especially seeing how we’re having a business chat, we’re interested in Cyberpunk being commercially even more significant.(…) Online is necessary, or very recommended if you wish to achieve a long-term success.”

Meteen na het interview maakten verscheidene fans zich zorgen om deze ‘online component’. Met het agressieve microtransactiebeleid dat veel uitgevers tegenwoordig hebben, vreesde iedereen dat ook CD Projekt Red die weg zou inslaan.

Toen de studio de reacties opving, stuurde het meteen een tweet de wereld in om zijn fans gerust te stellen. In datzelfde bericht haalt de ontwikkelaar trouwens loeihard uit naar andere studio’s die wel microtransacties hanteren:

Cyberpunk 2077 is dus een project dat nog groter wordt dan The Witcher III. Klinkt ambitieus, maar als er één studio dat kan klaarspelen, is het wel CD Projekt Red. Een releasedate hebben we nog niet gekregen, dus hopelijk krijgen we meer te zien van de game op E3 2017.

Een reactie achterlaten