fbpx

Makers Gears of War aangeklaagd wegens plagiaat

Tien jaar na de eerste Gears Of War zijn zowel Microsoft als Epic Games aangeklaagd voor plagiaat. Een voormalige American Football-ster Lenwood Hamilton is ervan overtuigd dat de makers het personage Augustus Cole -beter bekend als The Cole Train – naar zijn gelijkenis hebben gemaakt. Sterker, het idee voor het personage zou van hem komen.

Hamilton beweert dat hij vaak met de stemacteur van Cole getraind heeft en dat ze het wel eens over potentiële videogame-personages hadden. Volgens Hamilton werd het Cole Train-typetje door hem bedacht tijdens het worsteltrainen. Waarop Hamilton meteen Lester Speight en Microsoft voor het gerecht sleepte om een deel van de winst van Gears of War te eisen.


Waarom Hamilton daar nu pas mee afkomt? Naar eigen zeggen was Hamilton zich niet bewust van het personage, tot een vriend van zijn zoon hem begin 2016 de game toonde. De gelijkenis tussen hem en Cole Train is aanzienlijk. Zo hebben ze allebei een zwarte huidskleur, zijn ze voormalig topatleet en hebben ze allebei een gouden tand.

Hamilton zou zelfs een stemanalyst ingehuurd hebben om te bewijzen dat zijn stem en die van de echte stemacteur Lester Speight compleet dezelfde zijn. Geen idee hoe deze zaak zal evolueren, maar wij raden aan om er alvast een goede snack bij te nemen. We houden jullie op de hoogte.

cole-train-1200x465

 

Een reactie achterlaten