fbpx

Geannuleerde plannen voor Bully 2 komen aan het licht

Bully 2

Ooit had Rockstar Games heuse plannen voor een sequel op Bully, ook bekend als Canis Canem Edit. Zo zijn omvangrijke plannen voor Bully 2 opgedoken via een uitgebreid onderzoek van Game Informer. En daaruit blijkt dat het project een fantastische game zou worden.

Volgens een voormalige werknemer van Rockstar waren zo’n 6 à 8 uur van de game al speelbaar toen het project opgedoekt werd in 2010. De map van Bully 2 zou zo’n drie keer groter zijn dan die van de originele game. Cool is dat elk gebouw op die map toegankelijk zou zijn voor het hoofdpersonage. Om een huis te betreden kon je zowel door de voordeur naar binnen gaan. Of inbreken.


Alle NPC’s in de wereld van Bully 2 zouden aangestuurd worden door een moraliteitssysteem, vergelijkbaar met dat van Red Dead Redemption 2. Je zou dus inwoners kunnen begroeten, maar ook uitschelden. Waarop dan een gepaste reactie zou volgen. Exploratie bleef ongeveer hetzelfde, al had Rockstar een nieuwe klimsysteem in de maak, waarmee je in bomen kon klauteren. Wellicht om voorbijgangers te bekogelen met je katapult.

De Amerikaanse studio aan de leiding van het project was Mad Doc Software dat na de overname door Rockstar de naam Rockstar New England kreeg. Tal van werknemers waren blij om deel uit te maken van de Rockstar familie, al veranderde dat enthousiasme al snel in frustratie toen lange werkuren en weekendwerk schering en inslag werden.

Steeds meer ontwikkelaars van het Bully 2-project gehaald en weggeplukt om te werken aan andere projecten, zoals Max Payne 3 en Red Dead Redemption. Waarna het project langzaam uitdoofde.

Oorspronkelijk werkten er zo’n 50 tot 70 mensen aan de game, maar door verplaatsen van personeel werd dat team snel uitgedund. Tot Rockstar uiteindelijk besliste dat de andere games de prioriteit kregen en de stekker uit Bully 2 trok. Tot grote spijt van vele werknemers van Rockstar.

Of het project ooit nieuw leven ingeblazen wordt? Geen idee.

Een reactie achterlaten