fbpx

Gamescom schroeft veiligheidsmaatregelen op

De terreuraanslagen van de voorbije weken en maanden hebben duidelijk een invloed op grote evenementen. In een persbericht maakt de organisatie achter Gamescom bekend dat er dit jaar extra maatregelen zijn om de veiligheid van het evenement te garanderen.

Als eerste maatregel dringt de organisatie aan dat bezoekers zoveel mogelijk hun rugzakken thuis laten. Elke rugzak zal gecontroleerd worden aan de ingang vooraleer iemand toegelaten wordt tot de beursvloer. Wie toch een rugzak meeneemt, zal gecontroleerd worden aan een controlepost. Om de wachtrijen acceptabel te houden, starten de controles al van zeven uur ’s ochtends en raadt men bezoekers aan om vroeger te komen. Doorheen de dag kunnen er ook extra controles zijn op de beursvloer zelf.


Daarnaast krijgen cosplayers uitdrukkelijk de opdracht om geen namaakwapens of onderdelen van wapens mee te brengen. Deze regel geldt niet alleen voor op de beurs maar ook in de stad, zodat de inwoners van Keulen niet onnodig opgeschrikt worden. Wie zich niet aan de kledingvoorschriften houdt, zal de items in kwestie moeten inleveren voor ze toegelaten worden op de beurs of in de stad.

Exposanten die gebruik willen maken van namaakwapens voor cosplayers in hun stands of voor ‘walking-acts’, moeten deze vooraf laten registreren en mogen de beurs niet verlaten tijdens Gamescom. De registratie van deze wapens kan vanaf 8 tot en met 16 augustus.

Bovenstaande regels zijn van toepassing op alle mensen die Gamescom bezoeken. Zowel reguliere bezoekers, als exposanten en pers worden gecontroleerd verzekerde Gerald Böse, de Chief Executive Officer van Koelnmesse GmbH.

Gamescom opent op 18 augustus de deuren voor het brede publiek en duurt tot en met 21 augustus.

Een reactie achterlaten