fbpx

Game director van Uncharted werkt aan gloednieuwe Marvel game

Amy hennig marvel

Amy Hennig, voormalig schrijver en gameregisseur bij Naughty Dog, is weer stevig aan de slag binnen de gameindustrie. Ze richtte samen met EA veteraan Julian Beak een nieuwe studio op bij Skydance Media en ze gaan een gloednieuwe Marvel-game te ontwikkelen.

De nieuwe studio heet Skydance New Media en heeft de handen in elkaar geslagen met Marvel. De missie? Een AAA verhaalgedreven action-adventure game in elkaar boksen. Het project zal een orgineel verhaal vertellen, geïnspireerd door het Marvel-universum.


Meer details over de game werden niet gelost, al belooft Marvel meer te verklappen wanneer de tijd rijp is. In ieder geval is Marvel wel blij nu Hennig aan het project verbonden is. Hennig was eerder al schrijfster én creative director van de eerste drie Uncharted-games. Ze zal haar ervaring als verteller dus zeker kunnen gebruiken.

Hennig werkt samen met Julien Beak, die bij EA ook meewerkte aan Battlefield: Hardline en Need for Speed. Samen werkte het duo ook aan de Star Wars-rpg van Visceral Games, voor EA de studio en de game opdoekte.

Nu gaan ze samen  een Marvel-game maken onder de vlag van Skydance Media. Het filmbedrijf kreeg na het succesvolle The Walking Dead: Saints & Sinners de smaak te pakken en wil zich nog meer op het maken van games gaan toespitsen.

Alleen rest de vraag nog: welke Marvel-helden zullen de hoofdrol spelen?

Een reactie achterlaten