fbpx

Fortnite rijft de meeste euro’s binnen op PS4

Aloy 1

De PS4 is voor Epic Games de grootste bron van inkomsten het om Fortnite gaat. Dat brachten enkele rapporten aan het licht die als bewijsdocumenten worden gebruikt in de rechtszaak tussen Epic Games en Apple.

Volgens de financiële verslagen zou de PS4-versie maar liefst 48,6% van de totale Fortnite-inkomsten op zijn naam hebben staan. Althans tijdens de periode van maart 2018 tot juli 2020. Op de tweede plaats staat Xbox One, met zo’n 27,5% van de inkomsten. In totaal zijn beide consoles dus goed voor zo’n 75% van de inkomsten.


Dat staat in sterk contrast met de luttele 7% die de game genereert op iOS-toestellen. Een peulschil als je weet dat Fortnite in 2019 alleen zo’n 1,8 miljard dollar (1,5 miljard euro) opbracht voor Epic Games. Het cijfer zal Epic Games waarschijnlijk niet helpen om een sterke aanklacht te formuleren in de rechtszaak.

Vorige zomer klaagde Epic Games Apple aan wegens de monopoliepositie van het bedrijf. Epic Games pikt het niet langer dat alle ontwikkelaars die hun app aanbieden op de App Store 30% van hun inkomsten moeten afstaan aan Apple. Epic vindt dat Apple zijn App store politiek moet aanpassen.

Epic Games probeerde dat te omzeilen door een link in Fortnite aan te bieden naar een eigen verkoopplatform. Op die manier kon de studio V-Bucks (in-game valuta van Fortnite) goedkoper aanbieden. Dat schoot bij Apple in het verkeerde keelgat en dus verwijderde de tech-gigant Fortnite uit de App Store. Fortnite kan je nog steeds niet downloaden op iPhone of iPad.

Op de uitspraak is het nog even wachten. Wij zijn alvast benieuwd wat het resultaat zal zijn.

Een reactie achterlaten