fbpx

Final Fantasy XV krijgt releasedatum en tonnen info

Vannacht heeft Square Enix voor kerstman gespeeld op Uncovered: Final Fantasy XV. De uitgever maakte tijdens het event in Los Angeles niet alleen de releasedatum van de game bekend, maar ook de komst van een demo, gratis anime-reeks, een volwaardige film, een mini-game en verschillende verzameledities.

Het is geen grote verrassing: door het lek van Gamespot wisten we al dat Final Fantasy XV op 30 september in de rekken zal liggen.


Square Enix kondigde een demo aan die sinds vandaag gedownload kan worden op PS4 en Xbox On. En dat nieuws werd gevolgd door twee gameplaytrailers. Beide trailers worden ondersteund door een cover van Stand By Me door Florence + the Machine. Zangeres Florence Welch heeft ook een video online geplaatst waarin ze haar betrokkenheid met de reeks omschrijft als magisch en episch:

Andere video’s tonen verschillende gameplayelementen waaronder de chocobo’s, driften en rijden door de wereld, gevechten met diverse monsters waaronder de Behemoth, een showcase van magische en speciale vaardigheden, een montage van de verschillende locaties en de Platinum Demo zelf.

Een grote verrassing van de avond was de aankondiging van de anime-serie Brotherhood: Final Fantasy. De vijfdelige reeks geeft ons meer achtergrond van de vier hoofdpersonages. De afleveringen zullen gratis te bekijken zijn en worden nog voor de release van de game vrijgegeven. De trailer en de eerste episode kan je hier bekijken:

Naast de gratis reeks komt er de film Kingsglaive. Aan deze volwaardige CGI-film werd meer dan drie jaar gewerkt. Het verhaal speelt zich af tijdens de gebeurtenissen van Final Fantasy XV. Luna en Regis spelen een belangrijke rol in de film en worden respectievelijk vertolkt door de Game of Thrones-sterren Lena Headey en Sean Bean. Noctis wordt gespeeld door Aaron Paul, bekend van de serie Breaking Bad. De film verschijnt nog voor de release van de game en zal als download of via streaming aangeboden worden.

Wie maar niet genoeg kan krijgen van Final Fantasy kan aan de slag met de mini-game Justice Monsters Five. De pinball-game is speelbaar op Android, iOS en Windows 10 en verschijnt net als de film en de anime-serie nog voor de release van Final Fantasy XV.

Om af te sluiten onthulde Square Enix de verschillende verzameledities van Final Fantasy XV, er zijn er drie waarvan eentje – de übervette Ultimate Collector’s Edition – zo’n 269,99 euro kost. Bekijk ze allemaal hier.

 

REACTIES (1)

  1. Karel Steutelings

    Ze zien het best groots. En dan denken dat Square ooit bijna ten onder ging aan een CGI film. Ziet er zeer nice uit.

Een reactie achterlaten