fbpx

Final Fantasy XII: The Zodiac Age

Final Fantasy is ondertussen al 30 jaar oud en dat zullen we geweten hebben. Square Enix blijft zijn bibliotheek vol klassiekers nieuw leven inblazen en dankzij Final Fantasy XII: The Zodiac Age kunnen we opnieuw afzakken naar de magische wereld van Ivalice. Een trip die je goed zal doen, want ondanks zijn gezegende leeftijd (11 jaar is een kleine eeuwigheid in gameland) speelt deze old school RPG nog steeds fantastisch.

Oké, oké, de graphics verraden hun leeftijd, maar de kleuren zijn bruisend, de belichting is stukken beter en de soundtrack is helemaal opnieuw opgenomen. Een beter resultaat kan je van een remaster niet verwachten. Maar de échte nieuwigheid? Die zit ‘m in de introductie van het Zodiac jobsysteem dat ooit in een Japanse heruitgave is opgedoken, maar nooit in het Westen werd geïntroduceerd. Bij aanvang moet je een gevechtsrol voor elk personage kiezen, wat voor minder vrijheid zorgt bij de ontwikkeling van de cast, maar je veel meer strategische opties geeft tijdens de battles. Een plus.

Gezien de grootte van de game (reken maar 100 uurtjes om de eindcredits te bereiken) is de High Speed-modus ook een welkome toevoeging zodat je de soms slome gevechten aan dubbele snelheid kan laten verlopen. Wie de kracht van zijn party wil testen, kan zelfs de uitdaging van de Trial Mode aangaan, waarin je een shitload aan monsters mag uitbenen, verdeeld over 80 levels. The Zodiac Age brengt tal van nieuwe wapens en uitrusting, upgrades en features naar Final Fantasy XII, dat met zijn coole verhaal vol politieke intriges nog altijd een geweldige sfeer neerzet. Een niet te missen remaster, dus.

[thb_gap height=”30″]
8.1
  • oerklassieker
  • puik geremastered
  • nieuw jobsysteem
  • Vaan zijn outfit

BESLUIT

Een reactie achterlaten