fbpx

‘Far Cry 7 in de maak bij Ubisoft’

Far Cry 6 ray tracing

Ubisoft zou momenteel werken aan het volgende hoofdstuk in de Far Cry reeks. Om de game te ontwikkelen, zou de uitgever de Dunia Engine niet meer gebruiken, maar overgestapt zijn op de Snowdrop Engine.

Het nieuws komt oorspronkelijk van Kotaku. Gisteren postte de website dat Far Cry 7, alsook een standalone multiplayer titel in de reeks, in ontwikkeling zou zijn bij Ubisoft. De website kreeg bevestiging van beide projecten van een nauwe, maar anonieme, bron. Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, zou immers beide games vermeld hebben in een interne mail naar alle medewerkers van het bedrijf.


Voor beide projecten zou Ubisoft overstappen van de Dunia Engine op de Snowdrop Engine. Die laatste werd gebruikt voor The Division 2, maar zal ook zijn kracht kunnen etaleren via de gloednieuwe Star Wars game en Avatar: Frontiers of Pandora.

In Far Cry 7 mogen we allicht een shooter-avontuur verwachten met een iconische bad guy. Die multiplayer titel wordt helaas nog afwachten. Als we Kotaku mogen geloven, heeft Ubisoft intern al vaker geprobeerd om een Far Cry multiplayer van de grond te krijgen, maar zonder succes.

Welke Far Cry game is jouw favoriet? En kijk jij uit naar een nieuw deel?

Een reactie achterlaten