fbpx

Fans zijn niet blij met de soundtrack van Doom Eternal

Doom soundtrack

Na de controverse omtrent de Fallout 76 Power Armor Edition, is het alweer hommeles met een Collector’s Edition van Bethesda. Deze keer gaat het om die van Doom Eternal, waarvan de bijgeleverde soundtrack een zootje is.

Op 11 maart liet Bethesda weten dat de beloofde soundtrack de releasedatum van de game niet zou halen. Een domper voor iedereen die de verzameleditie besteld had. Bethesda beloofde bijgevolg een ‘ultra-high quality, lossless version of the new standalone soundtrack‘, die zo snel mogelijk na de release geleverd zou worden, zij het via digitale weg.


Niets van dat, want nu de eerste fans de soundtrack ontvangen hebben, blijkt de muziekkwaliteit bijzonder pover. Het schijfje zou namelijk gemixt zijn zonder medeweten van de componist, Mick Gordon. Zo zou de mix van de track BFG Edition uit de Doom reboot van 2016 veel dynamischer en zuiverder klinken dan de nieuwe versie van Doom Eternal. Iets waar ook Gordon zelfs niet mee kon lachen. En dat laat hij duidelijk merken op Twitter:

Gordon is absoluut niet tevreden met het resultaat. Hij liet zelfs al weten dat hij twijfelt om nog samen te werken met Id Software. Althans, dat schijnt een screenshot van een gesprek tussen Gorden en een fan te suggereren, die op Reddit gepost werd.

Mick Gorden

Een reactie achterlaten