fbpx

Fan maakt horrordemo P.T. volledig na in Unreal Engine 4

Horrorfans mogen alvast een lading extra onderbroeken klaarleggen, want P.T., ofwel de Playable Teaser van het geschrapte Silent Hills, is speelbaar op pc. Een fan maakte de demo voledig na in Unreal Engine 4 en zwierde hem kosteloos online.

We hebben Unreal P.T. te danken aan Radius Gordello. De kerel creëerde de karaktermodellen, texturen en animaties en code van de game volledig uit het niets. Of althans het overgrote deel ervan:


“De authenticiteit zou verdwijnen als ik alles volledig opnieuw had gemaakt. Iconische elementen zoals het personagemodel van Lisa en Norman Reedus heb ik uit de originele gehaald. Ook het model van de foetus en zijn animaties en daarnaast de radiofragmenten en foto’s uit de game zijn behouden.”

Cool is dat de game zelfs volledig speelbaar is in VR. Niet aan te raden voor hartpatiënten, want Lisa komt je wel heel persoonlijk begroeten. Enige wat er anders is, is het nogal complexe einde. In de originele game moest je daarvoor de telefoon opnemen en iets fluisteren in je headset. Dat is gewijzigd om het einde toegankelijker te maken.

Natuurlijk is de teaser voor Silent Hills zelf, met Norman Reedus in de hoofdrol, ook niet in Unreal P.T. opgenomen. Wij hopen alvast dat Konami deze versie niet offline laat halen, want P.T. is een ervaring die je gespeeld moet hebben. Check ‘m hier.

Een reactie achterlaten