fbpx

Facebook schrapt demo VR-shooter in nasleep van schietpartij

Facebook schrapt de aanwezigheid van Bullet Train tijdens de Conservative Political Action Conference. Volgens het bedrijf is het nu geen gepast moment om een VR-shooter te demonstreren door de recente schietpartij in Florida.

Bullet Train is een concept VR-demonstratie ontwikkeld door Epic Games. De voorbije drie jaar toonde Facebook het spel al op verschillende conferenties. Doordat je als wilde schutter in een station mensen overhoop knalt, beschouwt het sociale media bedrijf het niet als positieve reclame. In een persbericht haalt het aan dat ze de demo’s van actiegames schrapt uit respect voor de getroffen families.


In realiteit gaat het uiteraard verder dan dat. Op deze conferentie voor conservatieven is ook de National Rifle Association (NRA) aanwezig. Deze belangenorganisatie deed enkele controversiële uitspraken rond wapenbezit na de schietpartij. Zo weigeren ze mee te werken aan een plan om de verkoop van zware vuurwapens aan banden te leggen. Een aantal politici keren zich nu tegen de organisatie.

De NRA en andere politieke figuren zoals Donald Trump geven gewelddadige entertainment (zoals games en films) de schuld van de vele schietpartijen in de VS. Waarschijnlijk schrapt Facebook de stand met games om zo buiten schot te blijven.

Een reactie achterlaten