fbpx

Embracer heeft afgelopen 6 maanden zo’n 30 games geannuleerd

deus ex embracer group

Het Zweedse Embracer Group dat de afgelopen jaren massaal games en studio’s opkocht, heeft het voorbije half jaar 29 gameprojecten geannuleerd. Dat maakt het bedrijf bekend in het meest recente kwartaalrapport.

Embracer kocht de afgelopen jaren verschillende ontwikkelaars op, zoals Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Software en Deus Ex-studio Eidos Montreal, maar voerde in 2022 plots een uitgebreid herstructuringsplan door. Zo’n 1400 werkgevers werden ontslagen en verschillende studio’s gesloten, waaronder ook Saints Row-ontwikkelaar Volition.


In het nieuwste kwartaalrapport vertelt grote baas Lars Wingefors dat het in 2023 29 games heeft geannuleerd om te besparen. Een ervan was een gloednieuwe Deus Ex-game die twee jaar in ontwikkeling was. Welke de 28 andere games waren, is niet bekend.

Volgens Wingefors zullen de besparingen en herstructureringen ook in 2024 aanhouden. De groep is bovendien van plan om ‘verschillende investeringen’ terug te verkopen. En daarmee doelt Wingefors volgens analisten op ontwikkelaar Gearbox Software.

Sneu nieuws voor de game-industrie dus. Ook Microsoft kondigde na de overname van Activision Blizzard voor 69 miljard dollar aan 1900 werknemers op straat te zetten.

Een reactie achterlaten