fbpx

Embracer Group zet Borderlands studio te koop

borderlands compilation

De Embracer Group wil Gearbox Software, de studio achter Borderlands, verkopen. Dit als onderdeel van een noodzakelijke herstructurering van het bedrijf. Verschillende uitgevers zouden al interesse getoond hebben.

Persbureau Reuters (via MarketScreener) heeft van drie anonieme bronnen vernomen dat Embracer Group ontwikkelaar Gearbox Software te koop heeft gezet. Dit als onderdeel van grootschalige herstructureringen bij het Zweedse gameconcern.


In een mail die Bloomberg kon inkijken, vermeldt Gearbox chief communications officer Dan Hewitt dat er verschillende opties zijn. Gearbox kan opgekocht worden door een andere uitgever, onafhankelijk worden of zelfs onderdeel van Embracer blijven.

In ieder geval is er van buitenaf sowieso interesse in de studio. Enkele van die potentiële kopers zijn internationale gamebedrijven en hebben volgens de bronnen toegang tot marketingmaterialen van Gearbox. Onze gok is dat zowel Sony en Microsoft geïnteresseerd zijn.

Dat Embracer talloze studio’s en IP’s te koop zet, is niet verrassend. Momenteel is de uitgever bezig met een grootschalige herstructurering nadat de uitgever een investering van 2 miljard dollar misliep in mei. Waardoor de aandelen van het bedrijf kelderden met 40%.

Embracer sloot vorige maand ook al Volition, de 30-jarige studio achter Saints Row.

Een reactie achterlaten