fbpx

Eigenaar Amsterdams hotel wil makers Call of Duty voor de rechter slepen

breenbergh call of duty hotel conservatorium

Terwijl Call of Duty-fans zich wereldwijd vergapen aan het fotorealistische Amsterdam uit Call of Duty: Modern Warfare 2, is niet iedereen blij met de game. Een Amsterdamse hoteleigenaar overweegt gerechtelijke stappen omdat zijn hotel ongevraagd in het spel verscheen en ook geassocieerd wordt met terroristisch geweld.

Zo uit manager Roy Tomassen van het Conservatorium Hotel zijn frustratie in de Volkskrant. Het luxehotel dat in de game de naam Breenbergh kreeg opgeplakt, wordt helemaal kapot geschoten in de verhaalcampagne. De vernieling gaat verder in de multiplayer waar het Breenbergh hotel ook een map is.


Tomassen laat weten dat hij nooit op voorhand is gecontacteerd door de makers van de game. Pas na de launch heeft hij kennisgenomen van het feit dat zijn hotel ongewenst het virtuele toneel is van de oorlogsvoering en terroristisch geweld.

De hotelmanager verduidelijkt dat ze geen voorstander zijn van games die het gebruik van geweld aanmoedigen. “Bovendien weerspiegelt de game op geen enkele manier de kernwaarden van het hotel,” vertelt Tomassen, “wij betreuren dan ook onze kennelijke en ongewenste betrokkenheid”.

Momenteel overweegt het hotel gerechtelijke stappen tegen Activision, als gevolg voor de ongevraagde betrokkenheid in de game.

Een reactie achterlaten