fbpx

Eerste seizoen The Witcher krijgt acht episodes

Het eerste seizoen van The Witcher krijgt langzaam maar zeker vorm. Netflix heeft voor het eerste seizoen de toestemming gegeven om acht episodes in te blikken. Lauren S. Hissrich, verantwoordelijke voor het verhaal en executive producer van de serie, wordt de reeks volledig opgenomen in Oost-Europa.

Buiten Oost-Europa filmen was volgens haar geen optie gezien het verhaal en de setting van The Witcher. Daarbovenop stelt ze fans gerust: dat het ‘maar’ acht episodes zijn is niet noodzakelijk een negatief punt. Haar mening is dat kwaliteit primeert boven kwantiteit.


Daarbovenop is het niet ongebruikelijk dat een eerste seizoen acht episodes telt. De meeste series moeten het stellen met acht tot tien episodes om de productiekosten te drukken en door de onwetendheid over het succesvol het uiteindelijke product. Populaire series als Game of Thrones moeten het zelfs stellen met slechts tien episodes per seizoen. De achtste jaargang zal amper zes episodes tellen.

Tot slot bevestigde Hirsch dat de eerste aflevering in 2020 live zal gaan. Die eerste is trouwens al volledig uitgeschreven, de zeven overige episodes zitten veilig in haar hoofd. De auteur van de boeken, Adrzej Sapkowski, werkt aan de reeks mee als creative consultant.

Een reactie achterlaten