fbpx

EA schrapte singleplayer spin-off van Star Wars: Battlefront

star wars bf4

Er zijn al heel wat Star Wars-projecten in de vergeetput verdwenen. Denk maar aan Star War 1313 en het ‘Ragtag’ project van Amy Hennig. EA zou vorig jaar nog een Star Wars game geannuleerd hebben, een spin-off van Star Wars: Battlefront.

Het nieuws komt van maar liefst zes verschillende klokkenluiders, die allemaal verbonden waren met het project. Volgens de bronnen had de shooter de codenaam Viking en zou hij in 2020 voor zowel PlayStation 5 en Xbox Series X verschijnen. Toen de ontwikkeling te veel vertraging opliep, doekte EA het project echter op.


De bronnen melden eveneens dat EA Vancouver tal van ideeën en zelfs een prototype had voor de game. Ook Criterion Games was aan boord gebracht, maar dat veroorzaakte problemen. Criterion werd namelijk aangesteld als primaire studio voor de ontwikkeling van de game. Dat resulteerde in heel wat logistieke problemen, want het Canadese EA Vancouver moest voortdurend coördineren met de Britse studio, wat teveel tijd in beslag nam.

Uiteindelijk werd het project dus geannuleerd en bleef enkel Star Wars Jedi: Fallen Order over in het Star Wars-portfolio van EA. Uiteraard blijft dat niet de enige game, want geruchten doen nu al de rond dat EA al zou werken aan de sequel. Ook een reboot van Knights of the Old Republic zou in productie zijn.

Een reactie achterlaten