fbpx

EA annuleert open wereld Star Wars-game

Star Wars Visceral

Wat de volledige gaming community al van ver zag aankomen, is uiteindelijk gebeurd. Uitgever Electronic Arts heeft de ontwikkeling van zijn ambitieuze open wereld Star Wars-game stopgezet. In plaats daarvan wil EA zich focussen op een kleiner project, dat sneller in de rekken kan belanden.

De Star Wars-titel zag het levenslicht bij Visceral Games, bekend voor Dead Space en Dante’s Inferno. De game, codenaam Project Ragtag, was oorspronkelijk een lineaire action-adventure titel met Amy Hennig, regisseur van Uncharted, aan het roer. In oktober 2017 besliste EA echter om Visceral Games op te doeken. Project Ragtag werd overhandigd aan EA Vancouver, dat vooral ondersteuning biedt aan games FIFA en Battlefront. De studio was echter nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Star Wars game, dus vond EA dat de beste oplossing.


Bij EA Vancouver onderging Project Ragtag een gigantische transformatie. De game werd omgedoopt tot Project Orca en werd een RPG in een open wereld omdat EA niet langer geloofde in lineaire verhaalgedreven games. Een ambitieus project dat nu is stopgezet.

De reden achter de stopzetting? Het project zou te omvangrijk geweest zijn. Na een revaluatie van de road map, besefte EA dat het een game nodig had die sneller zou lanceren dan Project Orca. De game was nog volop in de beginfase van de ontwikkeling, dus werd het project geschrapt. EA wil zich daarentegen focussen op projecten die kleiner zijn en die sneller gelanceerd kunnen worden.

Zonde, want het concept achter Project Orca was de moeite. Zo zou je in de huid van een crimineel of een premiejager kruipen, die verschillende planeten kon verkennen. Tijdens je reis zou je kennismaken met verschillende bevolkingsgroepen en organisaties van het Star Wars-universum. Klinkt dus een beetje als de Star Wars-versie van Mass Effect.

Alweer een project dis die ten onder gaat door EA. Wat het volgende project van de studio wordt, is onduidelijk. Geruchten fluisteren over een nieuwe Star Wars-game, al is er bij Respawn Entertainment ook al eentje in ontwikkeling. Die titel, genaamd Jedi: Fallen Order, staat gepland voor eind dit jaar.

REACTIES (1)

  1. Misha

    Tuurlijk canceld Ea een grote game!! Ze moeten het natuurlijk zsm maken veel betaalde dlc en met micro transacties. Maar zorg dat de gsme niet te groot is want dan kost het te veel!!

Een reactie achterlaten