fbpx

EA kondigt next-gen De Sims game aan

De Sims 5 project rene.jpg

Uitgever EA heeft de volgende telg in De Sims-reeks aangekondigd. De nieuwe titel werd onthuld tijdens een recente livestream en gaat voorlopig niet als De Sims 5, maar als Project Rene door het leven.

Volgens de creatieve directeur van De Sims Lyndsay Pearson wordt Project Rene een next-gen Sims game en een creatief platform. De titel zal de franchise volledig heruitvinden met nieuwe manieren om te spelen. Ontwikkelaar van dienst is Maxis, al bevindt de game zich nog in een vroeg stadium.


Pearson laat weten dat de creatieve tools centraal staan. Zo experimenteert de studio om de flexibiliteit en de verschillende opties nog groter te maken. Zo kan je niet alleen patronen en kleuren wijzigen, maar kan je zelfs de vorm van allerlei voorwerpen aanpassen.

De game kan je ook in co-op spelen en is verkrijgbaar op alle platformen, inclusief mobile. Ook zal de titel cross-play ondersteunen, zodat je je Sims familie overal mee naartoe kan nemen.

De releasedatum is volgens EA nog behoorlijk veraf. Zo belooft EA updates over de ontwikkeling te delen tijdens de komende jaren. Onze gok is dat de game pas tegen 2025 in de rekken zal belanden.

Nu al zin om te spelen? Dan kan je ook De Sims 4 voortaal helemaal gratis downloaden.

Een reactie achterlaten