fbpx

"Project Scorpio wordt krachtigste gameconsole ooit"

Xbox Scorpio

Zoals beloofd heeft Microsoft via Digital Foundry de tech specs van zijn nieuwe console Project Scorpio onthuld. De console ligt eind dit jaar in de rekken en haalt op vlak van rekenkracht de PS4 Pro net in. De console is volgens Digital Foundry op dit moment de krachtigste van allemaal. Zo kan Project Scorpio games in native 4K resolutie draaien, dit mede dankzij een custom GPU die op maat gemaakt is voor de console.

De jongens van Digital Foundry kregen ook een tech demo van Forza te zien en die draaide met alle mogelijke toeters en bellen: zoveel mogelijk auto’s op de track, dynamisch weer-systeem, 4K-resolutie… noem maar op. Volgens de testers hield Scorpio gedurende de volledige sessie een stabiele framerate van van 60 fps, terwijl de console daar niet eens 70% van zijn volledige capaciteit voor gebruikte.


Opvallend: de nieuwe console bevat net als de Xbox One S een 4K Blu-ray speler, iets wat de PS4 Pro niet heeft. Een prijs, officiële  kregen we spijtig genoeg nog niet mee en ook voor specifieke hardware is het nog te vroeg. Maar onderstaande screenshot zit er alvast gelikt uit. Nu ook hopen dat Microsoft met die kracht

Scorpio tech

Hieronder vind je de specs terug, inclusief een vergelijking met de Xbox One en PS4 Pro.

Specs Scorpio

Een reactie achterlaten