fbpx

De PS4 krijgt nieuwe user interface dankzij update 4.00

Binnenkort gaat de bèta van update 4.00 –  codenaam Shingen – voor de PS4 live voor alle PS4-eigenaars die zich ingeschreven hebben voor het publieke bèta-programma. Sony heeft al een paar van de nieuwe features onthuld. Hieronder een overzicht.

1. Nieuwe user-interface


In update 4.00 zijn er verbeteringen toegebracht aan de user interface, zoals:

  • nieuwe systeem-achtergronden
  • een herwerkte What’s new?-tab
  • betere pop up-notificaties
  • nieuw design voor systeem-icoontjes

Door deze verbeterde features zou de interface nog gemakkelijker zijn om te gebruiken.

Shingen2

2. Nieuw snelmenu

Het snelmenu, dat je kan openen door de PS-toets ingedrukt te houden, is volledig herwerkt voor sneller en gemakkelijker gebruik. Zoals je kan zien op de screenshots, bedekt het nu maar een deel van het scherm.

Er zijn daarnaast verschillende nieuwe opties toegevoegd. Zo kan je de status van je vrienden checken en meteen de menu’s Parties, Favorite Groups, Communities en meer raadplegen. Wie de standaardconfiguratie niet zo handig vindt, kan het menu naar eigen wensen aanpassen.

Shingen3

3. Nieuw share menu

Het share menu heeft een gelijkaardige update gekregen als het snelmenu. Het menu onthoudt het laatste sociale netwerken waar je media op gedeeld hebt, waardoor het gemakkelijker wordt om video’s en screenshots snel te delen.

Twitteraars zullen trouwens graag horen dat de lengte van video’s opgetrokken is van 10 naar 140 seconden.

Shingen1

4. Folders en organisatie

Dankzij de introductie van folders kan je nu al je favoriete apps op één plaats zetten, zowel in de launcher als in de bibliotheek. Zo kan je je PlayStation organiseren zoals jij dat wil.

In de bibliotheek wordt verder ook een handige onderverdeling gemaakt tussen ‘purchased content’ (alle gekochte games en bèta’s) en de games en apps die momenteel op je console zijn geïnstalleerd. Bovendien kan je alles sorteren op bijvoorbeeld de aankoopdatum en zoeken naar games met een search-functie.

5. Offline support voor trophies

Update 4.00 voegt een offline mode aan je trophy-verzameling toe, zodat de console niet altijd automatisch probeert te synchroniseren wanneer je offline bent.

Handig is dat je via een extra button nu de mogelijkheid hebt om de beschrijvingen en titels van Hidden Trophies te bekijken. Ideaal voor trophy hunters die willen weten hoe ze die laatste trophy moeten behalen.

Tot slot wordt ook het icoontje aangepast om de zeldzaamheid van een trophy weer te geven. In plaats van balkjes die opvullen, is het icoontje nu een driehoek met de zeldzaamste trophies aan de top.

Shingen4

6. Verbeterde User Profiles

Het nieuwe gebruikersprofiel laat je toe om sneller relevante informatie op te zoeken. Zo kan je bijvoorbeeld trophies vergelijken op het profiel van ander spelers. Daarnaast kan je je profiel personaliseren, want dankzij update 4.00 kan je er een achtergrond voor instellen.

Er zit natuurlijk nog veel meer in update 4.00, maar die features zitten nog niet in de bèta. In de komende weken wordt de officiële releasedatum van de update onthuld en wij houden je sowieso op de hoogte.

Een reactie achterlaten