fbpx

Thrustmaster T. Hotas maakt Ace Combat 7 in VR nog meer awesome

Wie Ace Combat 7 heeft gespeeld met een VR-bril, weet dat het een fantastische ervaring is. Dat kan je ook lezen in onze review niet. De jongens bij Thrustmaster deden dat ook en stuurden ons deze de T. Flight Hotas 4 op. Om “onze Ace Combat 7-beleving nog intenser te maken”. And guess what: ze hebben niet gelogen.

Cockpit in je woonkamer

De flight stick zorgt voor een levensecht cockpitgevoel. Door de combinatie van VR en de subtiele besturing van de joystick, lijkt het alsof je een stuurknuppel van een echte F18 in je handen hebt. Terwijl je nerveus om je heen kijkt op zoek naar vijanden, laat de uiterste precisie van de T. Flight Hotas 4 je toe om ze probleemloos in het vizier te nemen. En ze daarna te herleiden tot een vlammende vuurbal. Ace Combat 7 in VR was al behoorlijk heftig, maar met deze knoert is het helemaal insane.


Ook buiten VR doet de Flight Stick trouwens uitstekend zijn werk. Rotaties van de stick zijn veel stabieler, preciezer en subtieler dan bewegingen van een DualShock 4. In het begin is het een beetje wennen om alle knoppen te vinden, maar eenmaal je ermee weg bent, scheur je als een Top Gun door het wolkendek.

De T. Flight Hotas 4 garandeert een extreem nauwkeurige besturing van je vliegkist. Achtervolgingen zijn zoveel intenser. Raketten op het laatste nippertje ontwijken door een looping of barrel roll uit je mouw te schudden? Heerlijk! Zelfs vijanden neerhalen met je machinegeweer wordt er een stuk simpeler op. Met de flight stick is de ervaring van Ace Combat 7 veel authentieker.

Ontworpen voor (sofa)piloten

Wat betreft design mag de T.Flight Hotas 4 er ook best zijn. De stick ziet er cool uit en bezit een veelvoud aan knoppen. Lijkt overweldigend, maar elke knop is perfect gepositioneerd voor een uiterst intuïtieve besturing.

Op de joystick vind je trekker voor je machinegeweer, de ontsteking voor raketten, een mini-stick voor de navigatie van in-game menu’s en toetsen om te wisselen van doelwit en munitie. Ze zijn allemaal te bedienen met wijsvinger en duim voor maximale controle. Cool is dat je zelfs de weerstand van de stick kan wijzigen onderaan het platform. Om zo de behendigheid van je toestel of het comfort van je besturing aan te passen.

Op de accelaratiepook vind je de verschillende face buttons, waarmee je de radarafstand kan wijzigen of flares kan lossen. Ook de gigantische knop om het roer te bedienen is handig voor een nauwkeurige horizontale draaiing. Enige wat beter kon, is het gewicht van de hendel. In tegenstelling tot de flight stick zelf voelt-ie licht aan. Iets zwaarder, voor een meer graduele versnelling en betere vliegbeleving, was welkom geweest.

2 voor de prijs van 1

Leuke extra is dat je de joystick en de acceleratiepook kan loskoppelen of vergrendelen aan elkaar. Zo kan je verkrampte of vermoeide armen vermijden omdat de beide onderdelen te ver, of net te dicht, bij elkaar staan. Geen geklooi met kabels wanneer je de componenten vergrendelt, want onderaan is genoeg ruimte om overtollige kabels te verstoppen.

Ons besluit is simpel: wil je de vliegsimulatie naar een hoger niveau tillen? Dan is deze jongen van Thrustmaster hét middel. Zoals vermeld mocht de acceleratiepook iets zwaarder zijn, maar buiten dat minpunt doet de Flight Stick perfect zijn job. Zeker in VR.

  • uitstekende controle
  • doordacht design
  • verstelbare weerstand van Flight Stick
  • badass in combinatie met VR
  • acceleratiepook mocht zwaarder

BESLUIT

De T. Flight Hotas 4 van Thrustmaster tilt vliegsimulators naar een hoger niveau. Toegegeven, de acceleratiepook mocht iets zwaarder zijn voor een authentiekere ervaring, maar buiten dat minpunt doet de Flight Stick perfect zijn job. Zeker in combinatie met Virtual Reality.

Een reactie achterlaten