fbpx

Disney: ‘Indiana Jones exclusiviteit is niet zo beperkend’

Indiana Jones

Indiana Jones, de nieuwe action-adventure titel van MachineGames, verschijnt exclusief voor Xbox en pc. Iets wat volgens Disney niet veel spelers zal uitsluiten van de ervaring. Volgens de media-gigant heeft de game immers op Xbox een voldoende bereik.

Sean Shoptaw, hoofd van gaming bij Disney, besprak de exclusiviteit van Indiana Jones tijdens een interview met Axios. Zo beschouwt Disney Xbox als een van de grootste platformen voor games. Om die reden heeft Disney niet het gevoel dat er veel gamers uitgesloten zullen worden door de Xbox exclusiviteit van Indiana Jones.


Shoptaw voegt toe dat de game nog steeds een breed publiek zal bereiken. Zowel op financieel als strategisch vlak was de Xbox exclusiviteit volgens hem een goede beslissing.

Enkele jaren geleden maakte MachineGames al bekend dat het werkte aan titel gebaseerd op Indiana Jones. Hoewel de game oorspronkelijk bedoeld was als een multiplatform titel, werd in juni 2023 bekendgemaakt dat de titel enkel naar Xbox zou komen. Ook komt de avonturengame meteen bij de release naar Game Pass.

Een reactie achterlaten