fbpx

‘Diablo IV onthulling geschrapt van BlizzCon 2018’

BlizzCon 2018 was voor heel wat fans een zware domper. Gamers hadden een onthulling verwacht van de nieuwste telg in de Diablo-reeks, maar werden enkel getrakteerd op de bekendmaking van Diablo: Immortal. Nu blijkt dat Blizzard wel degelijk van plan was om een teaser te lossen van Diablo IV. Al werd de onthulling enkele weken voor het evenement geschrapt.

Volgens de bronnen van de Amerikaanse website Kotaku.com, zou Blizzard tijdens de presentatie afsluiten met de onthulling van Diablo: Immortal (zie trailer hierboven). Daarop zou nog korte video volgen met een boodschap van Allen Adham, mede-oprichter van Blizzard. De man zou bekendmaken dat Diablo IV in ontwikkeling is, maar dat de game niet gereed is om getoond te worden.


Die plannen veranderden enkele weken voor BlizzCon 2018. Het ontwikkelingsteam was bijlange nog niet klaar voor een aankondiging. Gedurende de laatste vier jaar is de game drastisch veranderd en die wijzigingen kunnen nog een tijdje aanhouden. Volgens de bronnen van Kotaku heeft de gamers immers al twee verschillende regisseurs gehad.

Het resultaat was dus een onthulling van Diablo: Immortal. Iets waar de fans niet over te spreken waren. De trailer werd begroet met boe-geroep. Ook op YouTube werd de video gebombardeerd met dislikes. Gamers spuwden hun gal over het feit dat Blizzard met een mobile game kwam aandraven in plaats van de jarenlange fans te belonen met een volgend deel in de reeks.

Ach ja, niets aan te doen. Weet dat Blizzard momenteel ook sleutelt aan Diablo IV. Al kan de eerste trailer nog een tijdje op zich laten wachten.

Een reactie achterlaten