fbpx

Deze game mixt Dark Souls met Shadow of the Colossus

In januari lieten we jullie al kennismaken met Bleak Faith: Forsaken. De game combineert elementen van Dark Souls en Shadow of the Colossus in een survival-horror actie-rpg. En dat is duidelijk te zien in de verse trailer.

Toegegeven, de game ziet er nog wat kleurloos uit, maar het design en de wereldopbouw zien er best cool uit. Vooral als je weet dat deze titel het werk is van slechts twee personen. Ontwikkelaars Miso Vukcevic en Mirko Stanic lieten het project in augustus 2019 financieren via Kickstarter.


In Bleak Faith: Forsaken speel je als één van de Forsaken, een legioen van jagers dat een laatste bescherming vormt tegen het groeiende gevaar van The Omnistructure. Als overlevende van een afgelegen outpost, moet jij afzakken in de labyrintische structuur van The Omnistructure om het mysterie van de wereld te ontrafelen en je exacte roeping te achterhalen.

Tijdens je avontuur zijn er tal van monsters die je een kopje kleiner willen maken. Zoals in Dark Souls, zal je altijd op je hoede moeten zijn om te overleven. Niet eenvoudig, want vijanden gaan voortdurend op zoek naar nieuwe strategieën tegen jou en hun vijanden. Tegenstanders gaan dus ook met elkaar op de vuist en reageren tijdens elke playthrough anders. Het zou kunnen dat bepaalde bendes uit eerdere playthroughs al uitgeroeid aan het begin van een nieuwe sessie.

Check zeker de video hierboven om een eerste beeld te krijgen van de game.

Bleak Faith: Forsaken is in ontwikkeling voor pc, maar volgt later ook PS4 en Xbox One.

Een reactie achterlaten