fbpx

Derde seizoen The Witcher leunt dichter aan bij de boeken

The WItcher

Terwijl de wereld nog steeds rouwt om de exit van Henry Cavill uit de Netflix-serie The Witcher, belooft showrunner Lauren Schmidt Hissrich dat het derde seizoen van de serie dichter aanleunt bij de boeken. Goed nieuws, dat misschien too little, too late komt…

Zoals je weet, kondigde Cavill aan dat hij de mantel van Geralt ophangt na het derde seizoen van de Netflix show. De acteur wordt in seizoen 4 vervangen door Liam Hemsworth. Voor veel fans meteen een reden om het derde seizoen van de reeks als het laatste te beschouwen. En eerlijk gezegd hebben ze een punt.


Toch belooft Hissrich in een interview met Entertainment Weekly dat het derde seizoen het bronmateriaal veel nauwer volgt. Hissrich vertelde dat het derde seizoen interessant was, omdat het de meest getrouwe adaptatie van het bronmateriaal tot nu toe toeliet.

Volgens Hissrich is een exacte kopie niet mogelijk, maar Time of Contempt (de titel van het boek nvdr.) biedt zoveel belangrijke momenten voor personages, actiescènes, twists en onthullingen. Volgens Hissrich kon het team de verhaallijnen van de boeken dan ook zeer nauw volgen.

Lijkt ons de verstandigste keuze. Hoewel Cavill de woorden zelf nooit in de mond nam, wordt vermoed dat de acteur opstapte omdat de schrijvers van de serie te vrij omsprongen met The Witcher-saga. Cavill is immers een grote fan van het originele werk.

We moeten zelf ook toegeven dat seizoen 2 best vreemd was. Dat de schrijvers dat willen goedmaken met het derde seizoen klinkt niet slecht. Of is het schadebeperking die te laat komt? Aan jou om te oordelen.

Het derde seizoen van the Witcher verschijnt deze zomer op Netflix.

Een reactie achterlaten