fbpx

Medeoprichter Dan Houser verlaat Rockstar Games

Uitgever Take-Two Interactive, moederbedrijf van ontwikkelaar Rockstar Games, heeft bekendgemaakt dat Dan Houser de studio verlaat. De 48-jarige Brit richtte samen met zijn broer Sam Houser in 1998 de studio op en veranderde met Grand Theft Auto de game-industrie voorgoed. Dan Houser leidde zelf de ontwikkeling van zowat alle GTA-games als Red Dead Redemption.

Uitgever Take-Two Interactive maakte het nieuws bekend vlak voor de uitgifte van het nieuwste financiële rapport. Volgens een kort statement had Dan Houser al loopbaanonderbreking sinds het voorjaar van 2019. Zijn laatste werkdag wordt 11 maart 2020.


“We zijn enorm dankbaar voor zijn bijdrage. Rockstar Games heeft enkele van de beste en commercieel succesvolle werelden ooit gecreëerd. De studio heeft een prachtige community vol gepassioneerde fans en een ongelooflijk getalenteerd team, dat zich blijft inzetten voor lopende en toekomstige projecten.”

Een statement van Dan Houser zelf is er nog niet, al liet de man na de release van Red Dead Redemption II al vallen dat hij GTA 6 niet zou willen maken in het huidige politieke klimaat, simpelweg omdat mensen zo snel aanstoot nemen aan vanalles en nog wat:

“Het is onzeker wat we met GTA 6 zouden doen, laat staan hoe boos mensen zouden zijn als ze zien wat we ermee doen. Liberale progressie en conservatisme is zeer intens aanwezig. Dat is angstaanjagend, maar ook bizar, want beide strekkingen neigen steeds vaker naar het absurde. Dat maakt het moeilijk om nog satires te maken. Sommige dingen die we nu zien, gaan zelfs veel verder dan satire. Waardoor het ook heel snel minder relevant wordt.”

Houser heeft zeker een punt, want politiek incorrecte mopjes zijn tegenwoordig compleet uit den boze. En door sociale media wordt alles enorm snel uitvergroot. Iets wat ongetwijfeld geleid heeft tot Housers beslissing om Rockstar Games, wiens titels vaak als controversieel worden bestempeld, te verlaten.

 

Een reactie achterlaten