fbpx

Daarom was Resident Evil 4 Remake niet op de showcase

resi 4

Donderdagavond bracht uitgever Capcom ons heel wat nieuwe info over de toekomst van Resident Evil. Opvallend genoeg loste de uitgever geen woord over de beruchte remake van Resident Evil 4. En daar is nu een geldige reden voor, als we een artikel van videogameschronicle mogen geloven.

In april 2020 raakte bekend dat Resident Evil 4 Remake in ontwikkeling was bij M-Two, de studio die ook meewerkte aan de remake van het derde deel. Eind 2020 werd het volledig project beoordeeld en blijkbaar was het niet naar de zin van Capcom. De uitgever verkaste de remake daarom naar zijn eigen interne team Division 1 en beperkte de betrokkenheid van M-Two bij het project.


Volgens interne bronnen hadden zowel M-Two en Capcom een eigen visie voor Resident Evil 4 Remake. En dat leidde tot meningsverschillen. Terwijl M-Two trouw wilde blijven aan de originele game en vooral een grafische remake voor ogen had, wilde Capcom minder het origineel slaafs volgen. Verschillende elementen zouden daarbij een nieuwe invulling krijgen, een beetje zoals Mr. X herwerkt werd voor Resident Evil 2.

De ontwikkeling van de Resident Evil 4 Remake kreeg daarom een reboot. Met als gevolg dat de game pas in 2023 verschijnt. Natuurlijk is dit hele verhaal niet bevestigd, dus neem het gerust met een korreltje zout. We moeten er immers rekening mee houden dat de remake van Resident Evil 4 ook nog steeds niet officieel bevestigd is.

Als dit verhaal klopt, is het natuurlijk wel de vraag of benadering van Capcom de juiste is. Veel fans zien Resident Evil 4 als de beste titel in de reeks. Een game die het survivalhorrorgenre grondig hertekende. Dat die originele formule nog gewijzigd wordt, zullen veel fans niet graag horen. En dus rijst de vraag of een grafische remake, zoals M-Two van plan was, niet de juiste optie zou zijn.

Een reactie achterlaten