fbpx

‘Remake van Resident Evil 4 in de maak’

resi 4

Capcom heeft de Resident Evil remake-microbe goed te pakken. Na een opgepoetste versie van deel 2 en deel 3, werkt de uitgever ook aan een remake van Resident Evil 4, dat door velen aanzien wordt als de beste game uit de reeks. De remake zou in 2022 pas verschijnen. Althans als we de geruchten mogen geloven.

Het nieuws komt via videogameschronicle.com die schrijft dat Capcom groen licht gegeven heeft voor een remake van Resident Evil 4. De ontwikkeling wordt geleid door M-Two, een nieuwe studio van Capcom die een ondersteunende rol had bij de ontwikkeling van Resident Evil 3. Aan het roer van deze vestiging staat Tatsuya Minami, voormalig hoofd van Platinum Games.


Volgens AestheticGamer, een developer die nauwe banden heeft met Capcom, werkt M-Two al twee jaar aan de conceptualisering van de remake van Resident Evil 4. De studio leidt het project, maar wordt bijgestaan door de teams achter Resident Evil 2 en zelfs Devil May Cry 5.

Cool is dat zelfs Shinji Mikami, de regisseur van het origineel, zijn zegen heeft gegeven aan het project. Capcom zou hem de leiding van het project aangeboden hebben, maar die heeft hij geweigerd. Wel zou Mikami een adviserende rol krijgen bij de ontwikkeling.

De originele Resident Evil 4 wordt door de fans natuurlijk beschouwd als een meesterwerkje, dus is het noodzakelijk dat M-Two dit juist aanpakt. Naar verluidt zou de studio zich al sterk buigen over de kritische respons op Resident Evil 3, die net iets minder goede scores kreeg dan het tweede deel.

Een reactie achterlaten