fbpx

Cyberpunk krijgt eigen anime Netflix-reeks

Stel je voor: het is al 2021. Je hebt Cyberpunk 2077 ondertussen al een paar keer uitgespeeld. Toch snak je naar meer. Dan hebben wij goed nieuws, want Cyberpunk krijgt zijn eigen Netflix-serie Cyberpunk: Edgerunners. De 10-delige animereeks is vanaf 2022 te zien op Netflix.

Cyberpunk: Edgerunners speelt zich af in hetzelfde universum van de game, maar staat los van het gameverhaal. Edgerunners draait om een tiener die op straat leeft en moet zien te overleven in de futuristische stad. Hij beslist om huurling te worden.


Het team van CD Projekt Red werkt al sinds 2018 aan de reeks en heeft de handen in mekaar geslagen met de Japanse animestudio Trigger. De reeks heeft teamleden aan boord die onder meer gewerkt hebben aan Gurren Lagann, Kill La Kill, Promare en Little Witch Academia.

Silent Hill-componist Akira Yamaoka verzorgt dan weer de soundtrack. Geen wonder dat Cyberpunk 2077 regisseur Adam Bodowski razend enthousiast is:

“We vinden het geweldig dat we eindelijk kunnen onthullen dat we werken aan een anime in de wereld van Cyberpunk. We hebben alles omtrent Cyberpunk gelezen en bekeken en er is zoveel ruimte voor creativiteit. Edgerunners is onze liefdesbrief aan het cyberpunk-universum.”

Cyberpunk 2077 ligt vanaf 19 november in de rekken. Op de anime is het wachten tot 2022.

Een reactie achterlaten