fbpx

Cyberpunk 2077 studio wil dat seks met Keanu Reeves stopt

Schermafbeelding 2021 01 28 om 23.42.58

De officiële ondersteuning voor mods in Cyberpunk 2077 is er nog maar twee dagen en CD Projekt Red heeft al moeten ingrijpen. Een mod die je toelaat om seks te hebben met Johnny Silverhand, ofwel Keanu Reeves, is voor CD Projekt Red een brug te ver. De studio heeft de desbetreffende mod offline gehaald.

De tools die CD Projekt Red ter beschikking stelde, laten heel wat toe. Het is dan ook niet verrassend dat veel modders het onmogelijke mogelijk maken. Een zekere Catmino kwam bijvoorbeeld op het idee om het personagemodel van de joy-toy in Jig-Jig Street te vervangen door Johnny Silverhand. Waardoor je dus eigenlijk seks kan hebben met Keanu Reeves zelf.


Hilarisch om te zien, al zijn er toch ook enkele minpunten. Zo blijft de stem van de joy-toy onveranderd. Check de video van YouTuber DPJ hieronder als je de mod in actie wil zien.

Vanzelfsprekend was de mod niet lang online te vinden, want CD Projekt Red had het stukje software snel gespot en als ongepast bestempeld. Waarom? Dat kan je lezen in het statement dat de studio naar PC Gamer stuurde:

“Onze belangrijkste regels betreffende user-generated content, en meer bepaald mods, is dat ze niet kwetsbaar zijn voor anderen. Het wisselen van karaktermodellen, vooral in expliciete scenes, kan als confronterend ervaren worden door acteurs die ons toestemming gegeven hebben om personages met hun uiterlijk te creëren.”

Kortom: met alle andere personages mag je doen wat je wil. Alleen van Keanu Reeves moet je afblijven.

Een reactie achterlaten