fbpx

Cyberpunk 2077 standalone multiplayer wordt mogelijk geschrapt

cyberpunk 2077 keyart

Of die ambitieuze multiplayer van Cyberpunk 2077 er ooit komt? . Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft tijdens een strategische meeting aangehaald dat het zijn plannen voor de multiplayer “heroverweegt “. Dit als gevolg van de historisch slechte launch van de game en recente cyberaanval op de studio.

Volgens studiohoofd Adam Kicinski komt er alvast geen gigantische standalone multiplayer zoals oorspronkelijk gepland. Het team van Cyberpunk evalueert wat het wel met het multiplayeraspect zal aanvangen. Er zou later wel een kleinschaligere multiplayercomponent toegevoegd worden aan de singleplayergame, maar hoe die eruit zal zien is niet duidelijk.


Investeerders reageerden alvast negatief op het nieuws van de beursgenoteerde studio. Het aandeel van de Poolse studio zakte alweer 14%.

Kicinski gaf nog mee dat het in de toekomst al zijn nieuwe games van een multiplayercomponent wil voorzien, al blijft de focus van de studio op singleplayergames liggen.

Volgens Kicinki heeft de studio veel geleerd uit het Cyberpunk 2077-fiasco. Marketingcampagnes zullen veel korter worden. Dit om een realistischer beeld van de game te creëren en zo teleurstellingen bij het publiek te vermijden. Met andere woorden: drie jaar voor release uitpakken met een indrukwekkende E3 demo die niet representatief is voor de uiteindelijke game, zal niet meer gebeuren.

Goed dat CD Projekt Red zich probeert te herpakken, maaar of Cyberpunk ondanks de nieuwe patches en updates nog te redden valt? Dat lijkt ons een moeilijke opdracht.

Een reactie achterlaten