fbpx

Cyberpunk 2077 krijgt eerste 18+ rating wegens seks en geweld

Dat Cyberpunk 2077 een behoorlijk volwassen game zou worden, wisten we al. Via een Braziliaans ratingboard is nu ook de eerste rating voor de futuristische actie-RPG gelekt. Die bestempelt de game als enkel geschikt voor een publiek ouder dan 18 jaar.

Naast geweld, stevige schuttaal en druggebruik, krijgt de game ook een stevige portie naakt. En dat gaat verder dan het flashen van een tepel, want het Braziliaanse board beschrijft de game met tags als ‘intense sexual relation, nudity, prostitution, sexualization, sexual language, sexual pleasurement’ en meer.


Natuurlijk zal je ook mindere aangename dingen beleven dan vleselijke geneugten, getuige daarvan tags als ‘suicide, cruelty, exposure to death’ en meer. Veel seks én geweld dus, al kijkt niemand daar echt van op.

Ontwikkelaar CD Projekt Red ving uiteraard snel op dat de eerste rating gelekt was. In plaats van de info zo snel mogelijk te blokkeren, had Pawel Sasko, Lead Quest Designer van de game meteen een antwoord klaar:

En daarmee werd de studio nog meer geliefd. Eerlijk gezegd lag het altijd al voor de hand dat Cyberpunk 2077 dat soort soort game zou worden. Het is duidelijk dat seks en geweld onlosmakelijk verbonden zijn met het ondergrondse leven van Night City.

Al hopen wij dat Sony geen roet in het eten gooit voor PS4-eigenaars. De uitgever is tegenwoordig behoorlijk streng op het gebied van seksuele inhoud, dus is het maar de vraag of Cyberpunk 2077 met dergelijke associaties door de scharen van de censuur geraakt.

PAWELSASKOTWITTER1

Een reactie achterlaten