fbpx

‘Cyberpunk 2077 heeft grotere herspeelbaarheid dan The Witcher 3’

Goed nieuws voor spelers die alle uithoeken van Cyberpunk 2077 willen ontdekken. Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft bekendgemaakt dat het spel een grotere herspeelbaarheid heeft dan The Witcher 3: Wild Hunt. De keerzijde van de medialle? Cyberpunk 2077 is korter dan het fantasy-avontuur met monsterjager Geralt in de hoofdrol.

Het nieuws komt van een Reddit-gebruiker, die melding maakte van een Q&A met CD Projekt Red. Zo zegt u/Shavod dat de studio voor deze schatting wel enkel het hoofdverhaal en de grotere side quests heeft meegerekend. Kleinere opdrachten en toevallige ontmoetingen horen daar dus niet bij. De volledige lengte van de game en hoe zich dat vergelijkt met The Witcher 3 is dus onbekend. Een 100% playthrough kan dus nog steeds langer zijn.


Dat gezegd zijnde, is het wel zo dat de map kleiner zal aanvoelen. Al is de dichtheid veel hoger, door onder andere wolkenkrabbers en meer. Op die manier zal het dus wel lijken of er in Cyberpunk 2077 meer te doen valt.

Dat zal je bijvoorbeeld vooral zien bij de side quests, die een belangrijke oorzaak zijn van de grotere herspeelbaarheid. De side quests zijn namelijk grotendeels op één lijn getrokken. Wanneer je ergens een keuze maakt, zal die quest vertakken. Vervolgens kunnen die vertakkingen ook mekaar beïnvloeden, waardoor je uiteindelijk een andere side quest aan het spelen bent. Die op zijn beurt weer een derde side quest kan beïnvloeden. Side quests zijn dus veel complexer met elkaar verweven en kunnen zelfs belang hebben voor het hoofdverhaal.

Dat het maar snel 16 april is, want wij hebben er nu al zin in.

Een reactie achterlaten