fbpx

“Cyberpunk 2077 heeft grotere herspeelbaarheid dan The Witcher 3′

Cyberpunk 2077

Dat Cyberpunk 2077 een gigantische game wordt, staat nu al vast. De Poolse studio CD Projekt Red, verantwoordelijk voor The Witcher 3: Wild Hunt staat namelijk aan het roer van de game. Volgens de studio is de wereld van Cyberpunk 2077 nog complexer en dieper dan die van The Witcher 3.

Het spreekt voor zich dat je Cyberpunk 2077 dan ook verschillende keren zal moeten spelen om alles gezien te hebben. Senior Level Designer Miles Tost vertelde dit onlangs in een interview:


“Ik denk dat de grote schaal van de game de fans niet teleur zal stellen. Wie The Witcher 3 gespeeld, weet dat wij als studio een rijke ervaring willen aanbieden. In Cyberpunk 2077 kan je zijn wie je wil en dat tilt de herspeelbaarheid naar een hoger niveau. Je kan verschillende persoonlijkheden en vaardigheden uittesten om alles uit de game halen. Samen met de keuzevrijheid in dialogen, zal het dus helemaal jouw verhaal zijn op het einde.”

Dat je met de Character Creator van de game zowat alles en iedereen kan creëren, liet het team eerder al vallen. Zo kan je kiezen uit een waaier aan opties voor je uiterlijk, vaardigheden, street credibility en nog veel meer. Daarbovenop doet CD Projekt Red ook een shout-out naar de LGBT-community, want je kan persoonskenmerken los van je geslacht selecteren:

“We willen spelers zoveel mogelijk opties geven om hun avatar te creëren als we kunnen. Wanneer je een lichaamstype kiest, zijn er geen specifieke, fysieke kenmerken gebonden aan bijvoorbeeld mannelijke en vrouwelijke gezichten. Maar ook voor de stem geven we deze optie. Je kan een stem kiezen, los van je geslacht.”

In een toekomst waar iedereen zijn lichaam volledig kan aanpassen met allerhande augmentations hadden we niet anders verwacht.

Hadden we trouwens al vermeld dat de game verschillende eindes heeft? Ja dus. Nu goed, voor een game van CD Projekt Red lijkt dat uiteraard vanzelfsprekend, maar het is duidelijk dat de studio jouw reis door Night City, dankzij keuzevrijheid, een belachelijk uitgebreide character creator en nog veel meer zeer persoonlijk wil maken.

Wij gaan op de Invader-redactie nu al onze winterslaap beginnen. Maak ons maar wakker als het 16 april is…

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    Wss mijn meest gehypete game deze generatie en kanshebber om mijn alltime favoriete game te worden, naast MGS1 dan. Het is alsof deze studio in mjin hoofd gezeten heeft en beter begrijpt wat ik allemaal zoek in een game dan ik het ooit zelf zou beseffen. Invloeden van al mijn favoriete games/reeksen zoals MGS, GTA en Deus Ex, cyberpunk sci-fi, een dynamische spelwereld die er werkelijk interessant uit ziet, cutscenes om de vingers bij af te likken en de lijst gaat zo maar door… Enorm respect voor CD Project RED.

Een reactie achterlaten