fbpx

Cyberpunk 2077 gaat volledig naakt

Cyberpunk 2077

Naakt in games blijft een behoorlijk vreemd gegeven. Ontwikkelaars vermijden vaak de expliciete afbeelding van borsten en genitaliën om de strenge ratingbureaus het zwijgen op te leggen. Het resultaat? Vreemde seks-scènes, waarin personages de tijd van hun leven hebben terwijl ze hun ondergoed nog dragen. Dat kan beter, dus pakt CD Projekt Red de zaakjes met Cyberpunk 2077 helemaal anders aan.

De belangstelling rond naakt in Cyberpunk 2077 kwam er nadat journalisten een demo van de game te zien kregen achter gesloten deuren. De demonstratie opende met een character creator voor V, jouw personage in de game.


De intieme onderdelen werden gecensureerd om awkward gelach van het publiek tegen te gaan, al liet regisseur Adam Badowski, via een interview met Polygon, weten dat de uiteindelijke game naaktheid nodig heeft om een zeker beeld te schetsen van de maatschappij:

“Dit is de wereld van Cyberpunk, dus mensen gaan hun lichaam aanpassen en verbeteren. Maar net omdat mensen alles vervangen door bionische onderdelen, verliezen ze de connectie met hun lichaam en hun eigen ‘vlees’. Om dat illustreren, is naaktheid echt nodig.”

Met naaktheid wil CD Projekt Red dus in kaart brengen wat sommige personages nog overhouden van hun originele mensheid. Een interessant gegeven dat ook de gameplay beïnvloedt.

Zo moet de speler tijdens een bepaalde quest een gekidnapte vrouw redden. Wanneer alle bad guys overhoop geknald zijn, vind je de dame in de badkamer van het gebouw. Ze ligt naakt in een badkuip vol met ijs. Achteraf kom je te weten dat de kidnappers haar wilden opensnijden om haar bionische onderdelen te verkopen op de zwarte markt.

In dergelijke situaties lijkt naaktheid de queestes dus extra diepgang te geven. Wij zijn alvast benieuwd naar de manieren waarop CD Projekt Red zichzelf – weeral – gaat overtreffen.

Een reactie achterlaten