fbpx

Ontwikkelaar Crytek zit in financiële problemen

Ontwikkelaar Crytek, bekend van de shooterreeks Crysis en de recente VR-game Robinson: The Journey, zit in financiële problemen. Op Reddit zijn verschillende anonieme posts opgedoken waarin gemeld wordt dat de ontwikkelaar zijn personeel niet meer betaald krijgt.

Eurogamer sprak met een developer bij Crytek Frankfurt. Hij liet optekenen dat de 400 werknemers van de studio de laatste twee maanden geen loon hebben gezien. Betalingen van de laatste vijf maanden werden bovendien met tot wel 4 weken uitgesteld.


Het personeel wijst vooral de bedrijfsleiders met de vinger, met name de broers Cevat en Avni Yerli. Werknemers beschuldigen hen van wanbeleid en een allesbehalve transparante manier van communiceren. Momenteel geloven veel Crytekkers dat er simpelweg geen geld meer is, maar dat het bestuur daar niets over wil zeggen.

Het management zou op zoek zijn naar nieuwe business deals, maar dat duurt langer dan verwacht. Sommige werknemers stellen zich de ook de vraag of Cevat Yerli nog voor het bedrijf werkt. De man werd al maanden niet meer gezien/

De mogelijke oorzaak van Cryteks financiële crisis is misschien niet zo ver te zoeken. De ontwikkelaar schakelde onlangs immers over naar VR-games, maar die markt is bijlange nog niet zo winstgevend als eerst aangenomen. Zowel Robinson: The Journey voor PS VR als The Climb voor Oculus Rift halen niet de verwachte verkoopcijfers.

Een reactie achterlaten