fbpx

Crytek sluit vijf studios wegens herstructurering

Crytek heeft al zijn studios, behalve die in Kiev en Frankfurt, gesloten om zich te concentreren op de ontwikkeling van innovatieve AAA-games en game development tools, zoals de Cry Engine. Ongetwijfeld is dat het gevolg van de financiële problemen van het bedrijf.

In totaal werden er vijf studio’s gesloten: Crytek Black Sea in Sofia (Bulgarije),  Crytek Budapest (Hongarije), Crytek Istanbul (Turkije), Crytek Seoul (Zuid-Korea) en Crytek Shanghai (China).


Crytek stelt dat het wel originele IP’s wil blijven ontwikkelen en ook de Cry Engine een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsstrategie blijft. Studio’s en indie-ontwikkelaars die de licentie gebruiken, krijgen nog steeds updates.

Voor de getroffen studio’s zorgt Crytek wel voor begeleiding van het personeel bij hun zoektocht naar hun nieuwe job. Daarnaast wil de ontwikkelaar een vlotte transitie voor een eventuele verkoop van de kantoorruimtes.

Avni Yerli, die Crytek oprichtte met zijn broer Cevat Yerli, betuigde in een officieel statement zijn dank aan alle personeelsleden en liet weten dat een beslissing als deze nooit gemakkelijk is, maar dat ze wel nodig was om de toekomst van het bedrijf te kunnen garanderen. Cevat Yerli zelf was vreemd genoeg nergens te bespeuren…

Een reactie achterlaten