fbpx

Colombiaanse drugsbazen mollen in Hitman 2

Met de vorige Hitman hebben we ons kapot geamuseerd, maar het moet ons van het hart: wat had uitgever Square Enix er toch een zootje van gemaakt met dat episodische gedoe. Niets meer van dat in Hitman 2: vanaf launch krijg je een complete game en reis je als kale huurmoordenaar de wereld rond. Onze bestemming tijdens de hands-on sessie? Colombia waar we enkele drugsbaronnen een overdosis Agent 47 moeten bezorgen.

Have a coke

Waar we op E3 nog een F1-piloot in Miami over de racebaan uitsmeerden, bevinden we ons nu in Latijns-Amerika. Op een cokeplantage moeten we drie leiders van een drugskartel zien om te leggen. De keel oversnijden, wurgen, vergiftigen of gewoon een overdosis van hun eigen spul toedienen, mag ook. Ze vanop een afstand afknallen met een snipergun zit er echter niet in: de villa en bijhorende plantage in de dichtbegroeide jungle is hermetisch afgesloten met bewapende gorilla’s voor elke dienstingang.


Gezien de schaalgrootte van de levels en het aantal moordroutes alweer is toegenomen, hebben de Denen van ontwikkelaar IO Interactive een nieuwe optie toegevoegd. Dit keer kan je ook verschillende submissies volgen die je zo dichter bij je target brengen. Optioneel, maar het helpt de beginnende speler wel vooruit. Zo ontmoeten we een tattoo-artiest in een kroegje die klaarblijkelijk een afspraak heeft met één van onze doelwitten. Na de obligate wurggreep in het steegje en bijhorende outfitwissel kunnen we zo binnenwandelen in de zwaarbewaakte villa. Waar we na de fouille cokebaas nummer 1 een nieuwe tribaltattoo bezorgen. Aan de binnenkant van zijn hartslagader.

Welcome tot the jungle

De andere twee bevinden zich op de plantage zelf waar de hoge cocaplanten voor uitstekende dekking zorgen. Zelfs voor een kale blanke veertiger in het midden van de Zuid-Amerikaanse brousse. Het lijkt een gemakkelijke klus (je kan nietsvermoedende vijanden tussen de planten sleuren en nekje breken), tot enkele zwaarbewapende bewakers plots hun wandelroute verlaten en dwars door de velden patrouilleren. Cocaïneboeren – Agent 47: 2 – 1.

Het valt op dat ontwikkelaar IO Interactive het strategisch moord- en sluipwerk alweer een tikje uitdagender heeft gemaakt. Wring je een bewaker de nek om en jat je zijn plunje, dan ben je niet langer meer veilig. Zijn naaste collega’s en ploegmaats (aangeduid met een icoontje boven het hoofd) zijn achterdochtig wanneer ze jouw smikkel van dichtbij zien en slaan alarm omdat ze je niet herkennen. Een kleine AI-verfijning die de wereld van Hitman 2 er een stukje geloofwaardiger op maakt.

Na enkele uurtjes in de Zuid-Amerikaanse brousse is het duidelijk dat Hitman 2 verder bouwt op de formule van zijn voorganger. Zonder echt schokkende nieuwigheden te brengen. Is daar iets mis mee? Helemaal niet. De moordscenario’s beloven nog geschifter te worden, elke poging blijft verdomd spannend en de moordwapens zijn bij momenten hilarisch. Een drugsbaron met een pladijs doodmeppen? We hebben al vreemdere dingen gezien.

Hitman 2 verschijnt op 14 november voor PS4, Xbox One en PC.

Een reactie achterlaten