fbpx

CNN gebruikt Fallout-beelden in nieuws van Russische hack

De Amerikaanse zender CNN sloot het jaar 2016 af met een flater van jewelste. In een nieuwsbericht over de Amerikaanse sancties als reactie op de Russische hack van de afgelopen verkiezingen, toonde het televisiekanaal beelden van een computerterminal van Fallout. De footage zou zogezegd de codetaal voorstellen die hackers gebruiken.

Aandachtige kijkers en gamers hadden echter meteen gespot dat het niet ging Russische codetaal, maar wel om een computerscherm uit Bethesda’s post-apocalyptische RPG. Poofylicious postte de ontdekking op Reddit, inclusief een zelfgeknutselde afbeelding die uitlegt hoe je de Fallout-beelden kan herkennen.


russianhack-copy

Opvallend genoeg is het niet de eerste keer dat dergelijke situaties voorkomen. Zo gebruikt de Britse BBC ook al eens het logo van de UNSC uit Halo in een bericht over de Verenigde Naties. Zelfs de kindsoldaten uit Metal Gear Solid V werden al in echte reportages gebruikt. Is het de drang om sensationeel nieuws te brengen? Of was er gewoon geen tijd meer om passende beelden in het archief te zoeken?

Een reactie achterlaten