fbpx

Chinese overheid wil geen ‘verwijfde mannen’ meer in games

Taric

De oorlog van China tegen games gaat verder. Afgelopen zomer voerde het land een wet in die online gamen aan banden legt en nu wil de overheid zich ook mengen met de inhoud van de games. De Chinese overheid eist dat het geweld in games wordt afgebouwd en dat mannelijke personages met een vrouwelijke uitstraling worden geschrapt.

Onlangs zat de Chinese overheid samen met grote uitgevers als NetEase en Tencent. Het doel van de meeting was om verdere regels af te spreken om gameverslavingen te tegen te gaan. En tegelijk om nieuwe richtlijnen uit te stippelen voor de inhoud van games. Met die richtlijnen wil de Chinese overheid zijn jeugd ‘zuiver’ houden.


China vindt dat games ook de waarden en normen van de natie moeten voorop dragen. ‘verkeerde waarden en normen’ of ‘homoseksuele liefde’ zijn volgens China helemaal uit den boze. Praktisch vertalen de nieuwe richtlijnen zich vooral in het drastisch naar beneden halen van geweld in videogames en het schrappen van mannelijke personages die volgens de Chinese staat te vrouwelijk overkomen.

Volgens professor Geng Song van de universiteit van Hong Kong zijn die verwijfde mannen immers fysiek zwak en emotioneel labiel. Dergelijke personages zijn geen goed voorbeeld voor de jeugd, want ze zijn volgens de Chinese overheid niet in staat ‘om een natie te beschermen van externe dreigingen’.

Naast de inhoudelijke beperkingen, wil China ook komaf maken met gamedesigns die verslavingen in de hand werken – zoals gacha systemen – en livestreams aan banden leggen

Uiteraard is dit soort regels niet verrassend voor China. Een van de schoolvoorbeelden is het personage Taric uit League of Legends, dat voor de Chinese markt stevig onder handen werd genomen. Hieronder vind je de Amerikaanse versie en eronder de voor China aangepaste versie.

Taric

Taric 2

Een reactie achterlaten