fbpx

CD Projekt RED wil vierde Witcher-game overwegen

Het gerucht over The Witcher 4 werd nog maar pas in de kiem gesmoord, maar de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED heeft nu bekendgemaakt dat het toch eens wil nadenken over een mogelijke vierde game in de reeks. Het nieuws raakte bekend via een Q&A-sessie na een management meeting bij de studio.

Toen iemand vroeg of het team ooit The Witcher 4 zou maken, antwoordde een topman van de studio het volgende:


“The Witcher is ontworpen als trilogie en een trilogie kan natuurlijk geen vierde deel hebben, toch? Uiteraard vinden we dit wel een zeer coole wereld. We hebben er 15 jaar van ons leven in geïnvesteerd en er ook enorm veel budget ingepompt, maar… we willen wel eens nadenken over een vierde deel.”

De terugkeer van Geralt of Rivia hoeven we in een eventueel vierde deel niet te verwachten, want de game zou slechts het Witcher-universum verder uitbreiden. Wat wij ons wel afvragen: zou het succes van het wijdverspreide gerucht van The Witcher 4 enkele weken geleden iets te maken hebben met deze toegeving van CD Projekt RED? Misschien was dat wel de motivatie waar de studio naar zocht, want de enorme aandacht voor het gerucht bewees dat de fans wel degelijk zin hebben in een vierde game.

Langs de andere kant: het nieuws werd bekend op 1 april, dus het kan even goed om een aprilvis van de Polen gaan. Zolang er geen officiële aankondiging volgt, berg je je enthousiasme best nog even op.

Een reactie achterlaten